Hogwarts Legacy ова лето добива нови ажурирања

Според најновиот твит објавен од страна на самата игра – Hogwarts Legacy, добиваме нови информации дека ова лето играта добива голем број на нови ажурирања.

Дополнитено дознаваме дека контент кој до сега беше есклузива само за PlayStation, ќе биде достапен и на останатите платформи ова лето.

Контентот кој што за сега е есклузива за PlayStation е Haunted Hogsmeade Quest, Hogsmeade Shop, и shopkeeper cosmetic. Доколку се направи Pre-Order ќе се добијат бондуси како Felix Felicis напивка за како да се научи.

За сега нема точна дата кога во летото би можеле да ја видиме оваа верзија за сите платформи.

Рецептот за напивка Феликс Фелисис беше бонус пред нарачка, па може да не се појави.

Исто така, твитот не спомнува конкретни платформи. Но, ексклузивите најверојатно ќе бидат објавени на сите достапни платформи.

Hogwarts Legacy моментално е достапно на компјутер, PlayStation, Xbox и Nintendo Switch.

Не е јасно дали ексклузивите на PlayStation ќе бидат лансирани одеднаш.

Тие едноставно би можеле да се шират една преку друга платформа со текот на времето.

На крајот на краиштата, верзијата на Nintendo Switch на Hogwarts Legacy на крајот беше одложена минатата година.

Наследството на Хогвортс продолжува да напредува и беше голем успех во 2023 година.

Всушност, се шпекулира дека веќе се подготвува продолжение на играта.

Ова секако би бил разумен потег.

Само минатата недела, податоците од Circana сугерираа дека Hogwarts Legacy е најпродаваната игра во 2023 година. Ова го означи првпат по години некоја игра да ја надмине титулата Call of Duty или Rockstar.

Програмерите не елаборираа за нивните ажурирања на наследството на Хогвортс што доаѓаат ова лето.

МАРКЕТИНГ

Тагови:

Спорели на:

About The Author

Неодамна, целосно нова игра Age of Empires беше откриена од TiMi Studios, креаторите на Call of Duty Mobile, Honor of Kings и Arena of Valor. Тоа е мобилна игра – едноставно насловена „Age of Empires Mobile“ – и носи сè што легендарната серија на стратегии има да понуди на рачните уреди. Во интервју за медиумот GamesRadar, продуцентот кој работи на играта, Робин Ксин, го детализираше амбициозниот план за Age of Empires Mobile.

Вашата нова Мобилна Империја

Беше нагласено прво и основно дека планот од самиот почеток „отсекогаш бил да се донесе стратегиското искуство на франшиза од врвна класа до пошироката публика на мобилна платформа.“ Во интервјуто за GamesRadar, Робин Ксин објасни дека и покрај тоа што е мобилна игра, Age of Empires Mobile ќе има голема опсадна игра со „команданти на историски херои“. Има интелигентен интерфејс што го олеснува управувањето со единиците на бојното поле, а има и солидна комбинација на режими за еден играч и повеќе играчи за да ја обнови играта. Ксин објасни:

We’ve incorporated some new single-player modes that are based on real-time strategy and made some distinct changes to our multiplayer modes. One of the big updates is our alliance gameplay, which pits massive player alliances against one another in epic siege wars. You’ll take on players from all over the world and we expect those who are most cooperative to play with their allies will win.

Официјалната изјава од Робин Ксин

Има повратни повици на претходните наслови од Age of Empires, што би требало да ги забавува љубителите на класичната стратегија за франшиза и да ги забавуваат и расположени. Имаше последна забелешка во која се споменува претстојната бета верзија за играта, која треба да започне наскоро на уредите на Apple и Android.