Fortnite додаде скинови од Doctor Strange и Prowler во Chapter 3 од сезона 2

Epic Games денес официјално ја започна својата Chapter 3 од Сезона 2 на Fortnite, мегапопуларниот BattleRoyale. Вообичаено со оваа сезонска промена, во Fortnite дојдоа голем број нови функции и измени во игра, кои на некој начин треба да му дадат нов живот на насловот. Можеби најзабележалните нови подолнувања на Chapter 3 Season 2, сепак вклучуваат голем број на нови скинови, кои случајно се насловени од пар ликови од универзумот на Марвел.

Помеѓу низата нови скинови во Fortnite од универзумот на Марвел Doctor Strange е веројатно најголемиот лик што дошол во играта. Доаѓањето на Strange се случува не многу пред новиот филм на Sorcerer Supreme – Multiverse of Madenss. Филмот го добиваме за многу брзо време. Наместо едноставно да ја посетите продавницата за артикли во Fortnite за целосно да го купите Doctor Strange, скинот на ликот е врзан за оваа сезона со Battle Pass. Така за да го заработите ќе мора да си го купите Pass-от и да започнете да ја израмнувате со текот на времето во потрага по отклучвање на популарниот волшебник од светот на Марвел.

Иако Doctor Strange е најголемиот лик за кој е потврдено дека ќе добие скин во 2ра сезона на Fortnite, тој не е единствениот претставник во светот на Марвел што наскоро ќе дојде во играта. Epic Games, исто така, објави денеска дека Prowler, долгогодишниот негативец на Spider-Man, исто така ќе биде објавен во одреден момент подоцна во сезона 2. За оние кои не знаат, Prowler е веројатно најпознат по неговите појавувања во виде играта Marvel’s Spider-Man: Miles Morales и филмот Spider-Man: Into the Spider-Verse

МАРКЕТИНГ

About The Author

Штотуку беше потврдено кој ќе го игра најголемиот дел од групата пријатели на Аби во The Last of Us за втората сезона која треба да ја видиме во 2025 година. Во моментов, снимањето за сезоната е започнато и најголемите улоги кои се снимаат моментално се со Педро Паскал и Бела Ремзи. Последни информации што знаеме за сниањето е дека се одвива во Канада. Денес, ликовите на Мани, Мел, Овен и Нора беа потврдени дека се избрани.

Ако сте ја играле The Last of Us Part II, ќе знаете точно кои се Нора, Мани, Овен и Мел. Тие играат прилично важни споредни улоги во играта од 2020 година, иако нивното место во втората сезона од серијата допрва треба да се преполни.

Еве го неодамна откриениот кастинг:

  • Manny – Danny Ramirez (Top Gun: Maverick)
  • Mel – Ariela Barer (Marvel’s Runaways)
  • Nora – Tati Gabrielle (Uncharted)
  • Owen – Spencer Lord (Riverdale)