Cyberpunk 2077 добива Метро систем во Верзија 2.1

Долго бараната карактеристика конечно доаѓа во Cyberpunk 2077 бидејќи CD Projekt Red потврди дека ќе биде додаден метро систем во играта во ажурирањето на верзија 2.1. Соопштението дојде за време на еден стрим кој што беше направен денес од CD Projekt Red.

Овој нов метро систем, познат како Night City Area Rapid Transit (NCART), ќе има пет метро линии. Користејќи го, играчите ќе можат да патуваат помеѓу 19 локации кои можат да се користат или за брзо патување или за традиционално возење со метро.

“Well, the metro was not in our plans for a long time. However, over time we’ve revisited out plan and with the Ultimate Edition on the horizon, we’ve decided that it actually could be achievable.”

Изјава од CD Projekt Red

Метро Системот ќе биде достапен за играчите по Konpeki Plaza делот од играта каде играчите ќе добијат телефонски повик од директорот на метрото. Покрај системот на метро, следното ажурирање Cyberpunk 2077 ќе додаде можност за носење радио и слушање станици од каде било во играта, како и трки со автомобили што може да се репродуцираат и многу повеќе.

Ажурирањето 2.1 со метро системот NCART ќе биде достапно на 5 декември.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Golden Axe, класичната аркадна и конзолна игра од SEGA, добива своја ТВ серија на Comedy Central. Новото анимирано шоу ќе има 10 епизоди.

Актерската екипа за Golden Axe ги вклучува Метју Рис, Дени Пуди, Лијам Мекинтајр, Лиза Гилрој и Карл Тарт. Во шоуто ќе бидат Мајк Мекмахан од Solar Opposites и Џо Чендлер од American Dead извршен продуцент на серијата. Претседателот и извршен директор на SEGA Sammy, Харуки Сатоми, SEGA Corp COO и претседателот Шуџи Уцуми и Тору Накахара, исто така, ќе помогнат во извршниот продуцент на шоуто.

“In a hilarious and loving homage to Sega’s 1989 video game series, Golden Axe follows veteran warriors Ax Battler, Tyris Flare and Gilius Thunderhead as they once again battle to save Yuria from the evil giant Death Adder who just won’t seem to stay dead. Fortunately, this time they have the inexperienced and underprepared Hampton Squib on their side.

As far as the characters go, Rhys will voice Gilius Thunderhead, a battle dwarf with “poor hygiene and a chip on his shoulder.” Pudi voices Hampton Squib, “a naive, inexperienced first time adventurer who has dreamt of questing his entire life.

Gilroy plays Tyris Flare, a battle sorceress who is “deadly in a fight and even deadlier with her sharp wit.” McIntyre plays Ax Battler, a barbarian warrior who abides by a code of honor while also having a “sweet golden retriever demeanor.

Официјалната дескрипција на серијата