The Legend of Zelda добива Игран Филм

Нов игран филм од франшизата The Legend of Zelda е официјално потврден од Nintendo. Nintendo со години се спремаше да ги адаптира своите ликови надвор од игрите, делумно затоа што адаптациите за игри имаат досие дека се прилично слаби. Nintendo дури го имаат еден од најозлогласените примери на филм адаптиран од видео игра – Super Mario Bros. Како и да е, работите се свртеа во последниве години бидејќи Холивуд доби подобро разбирање за тоа што сакаат фановите од ваквите проекти и работи во тандем со програмерите за да ги оживеат. Еден од најголемите филмови во 2023 година беше филмот на Universal за Super Mario Bros. Movie, кој заработи над милијарда долари на бокс офисот.

Сега, Nintendo ги насочува очите кон уште една огромна адаптација на видео игра – The Legend of Zelda. Nintendo ги здружува силите со Sony Pictures за да ја донесе франшизата Zelda на големото платно со режисерот на Planet of the Apes, Вес Бол, кој ќе го режира филмот. Филмот Legend of Zelda ќе го продуцира и долгогодишниот продуцент на Спајдермен, Ави Арад.

“I have been working on the live-action film of The Legend of Zelda for many years now with Avi Arad-san, who has produced many mega hit films. I have asked Avi-san to produce this film with me, and we have now officially started the development of the film with Nintendo itself heavily involved in the production. It will take time until its completion, but I hope you look forward to seeing it.”

Изјава од Директорот на Нинтендо Shigeru Miyamoto

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Во новиот блог пост, PlayStation објави дека планираат да додаде компјутерска поддршка за уредот PSVR2 некаде во 2024 година.

Компанијата соопшти дека „во моментов ја тестираме способноста на игрите на PSVR2 да пристапат до дополнителни игри на компјутер“.

Бидејќи овие планови сè уште се во фаза на тестирање, фановите може да очекуваат поддршката за компјутер да пристигне подоцна во текот на годината.

Сепак, ова е само шпекулација. PlayStation не откри точен датум на објавување. Но, компанијата потврди дека „се надеваме дека ќе ја направиме оваа поддршка достапна во 2024 година“.

PlayStation VR

Уредот PSVR2 првпат беше објавен минатата година, со повеќе од триесет игри на лансирање. Ова вклучуваше тринаесет сосема нови наслови. Сепак, VR просторот продолжува да се шири. PlayStation VR2 сепак би можел да користи поширок избор на игри, а поддршката за компјутер дефинитивно би била голем скок напред.

Фановите веќе шпекулираат за некои од потенцијалните компјутерски игри кои би имале корист од овој пристап. Но, PlayStation не елаборираше колку ќе биде обемна поддршката. Apple Vision Pro објавен претходно овој месец, на различни критики. Некои корисници, меѓу другото, не беа задоволни од неговата тежина.

Значи, PSVR2 веројатно има еден конкурент помалку таму. Иако, сè уште има разговори дека Xbox би можел да инвестира во рачен уред некогаш во иднина. Засега, Мајкрософт неодамна објави дека работи на „моќна“ конзола од следната генерација.

Џим Рајан, кој ќе се повлече од функцијата извршен директор во Sony Interactive Entertainment следниот месец, неодамна ги наведе своите најдобри PlayStation игри од секоја генерација.

Се надеваме дека PSVR2 наскоро ќе има можност да вклучи повеќе свои класици со поддршка за компјутер оваа година.