The Legend of Zelda добива Игран Филм

Нов игран филм од франшизата The Legend of Zelda е официјално потврден од Nintendo. Nintendo со години се спремаше да ги адаптира своите ликови надвор од игрите, делумно затоа што адаптациите за игри имаат досие дека се прилично слаби. Nintendo дури го имаат еден од најозлогласените примери на филм адаптиран од видео игра – Super Mario Bros. Како и да е, работите се свртеа во последниве години бидејќи Холивуд доби подобро разбирање за тоа што сакаат фановите од ваквите проекти и работи во тандем со програмерите за да ги оживеат. Еден од најголемите филмови во 2023 година беше филмот на Universal за Super Mario Bros. Movie, кој заработи над милијарда долари на бокс офисот.

Сега, Nintendo ги насочува очите кон уште една огромна адаптација на видео игра – The Legend of Zelda. Nintendo ги здружува силите со Sony Pictures за да ја донесе франшизата Zelda на големото платно со режисерот на Planet of the Apes, Вес Бол, кој ќе го режира филмот. Филмот Legend of Zelda ќе го продуцира и долгогодишниот продуцент на Спајдермен, Ави Арад.

“I have been working on the live-action film of The Legend of Zelda for many years now with Avi Arad-san, who has produced many mega hit films. I have asked Avi-san to produce this film with me, and we have now officially started the development of the film with Nintendo itself heavily involved in the production. It will take time until its completion, but I hope you look forward to seeing it.”

Изјава од Директорот на Нинтендо Shigeru Miyamoto

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Се појавија нови протекувања на кои се прикажани видео снимки од некои возила кои доаѓаат до Helldivers 2. Претходно оваа недела се појави протекување во кое беа прикажани машини кои доаѓаат во играта, кои се чини дека се дел од содржина која треба да дојде наскоро. Новото видео, објавено од GameOverDeo на YouTube, покажува нови возила, оружје и механизми со поголеми детали.

Разбирливо е дека, заедницата го спореди ова возило со возилото Warthog од Halo, кое се контролира како еден играч го вози, а друг пука со горната пушка. Во меѓувреме, други снимки ги прикажуваат механизмите во акција. Во моментов не е јасно кога новото ажурирање ќе дојде на играта, но еден член од студиото во несогласувањето на играта изјави дека механизмите биле „добро да почкаат некое време“, што сугерира дека тие би можеле да дојдат порано отколку подоцна.