Последниот трејлер за The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Како што дадоа вето, Nintendo денес го откри последниот трејлер за The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom пред неговото лансирање за помалку од еден месец. И покрај тоа што беше најавена уште во 2019 година, Nintendo беше многу таинствен во врска со своето продолжение на Breath of the Wild и не истакна голем дел од играта до изминатиот месец. За среќа, за оние кои сакаа подлабоко да ја погледнат Tears of the Kingdom, тоа конечно пристигна со ова најново видео.

Според сите гледачи, овој нов трејлер за следната главна игра на Zelda совршено го гради исчекувањето за лансирање. Не само што овој трејлер нуди нови погледи во светот на Tears of the Kingdom, туку покажува и еден тон нова механика за игра која ќе биде присутна во продолжението. Иако Nintendo покажа прилично голема игра за Tears of the Kingdom пред само неколку недели, очигледно има многу што сè уште не се откриени.

Без премногу расипување, ако сте некој што ќе се обиде да избегне информации за Tears of the Kingdom пред нејзиното лансирање, тогаш можеби ќе сакате да го прескокнете гледањето на ова ново видео. Овој трејлер содржи голем број нови детали за приказната и ликовите во Tears of the Kingdom. И додека сè уште не е јасно на што ќе зависи приказната, има голем број на навестувања и нови информации во ова видео што можеби е подобро да се остават скриени додека не ја доживеете играта лично.

Третиот и последен трејлер за The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom го откри првиот поглед на продолжението и верзија на Ganondorf, повторливиот антагонист од серијата Zelda кој изгледа подобро од кога било досега во некои ново уметничко дело споделено заедно со неговото откривање. Трејлерот, исто така, покажа повторно обединување на голем број ликови вклучени во Breath of the Wild додека тие се обединуваат во оваа нова игра за да се пресметаат со Ganondorf. Самата игра треба да излезе на 12-ти мај, така што нема да помине долго пред играчите да можат да се пресметаат со самиот Ganondorf.

Ganondorf беше виден само накратко во трејлерот, но некои уметнички дела за ликот споделени потоа покажаа многу подобар поглед кон него стилизиран во естетиката Breath of the Wild што ги видовме Zelda и Link. вклучени во првата игра и сега во продолжението. Можете да го проверите тоа уметничко дело подолу благодарение на социјалните мрежи на Нинтендо:

Наместо тоа, познат е по неговите други имиња, Ganon или Calamity Ganon, во Breath of the Wild, он беше технички во таа игра, исто така, иако не во оваа форма која веројатно е попрепознатлива за играчите. Breath of the Wild заврши со пораз на Ganon од Zelda, иако победата секогаш требаше да биде привремена со Ганондорф кој се враќаше сега во Tears of the Kingdom.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Golden Axe, класичната аркадна и конзолна игра од SEGA, добива своја ТВ серија на Comedy Central. Новото анимирано шоу ќе има 10 епизоди.

Актерската екипа за Golden Axe ги вклучува Метју Рис, Дени Пуди, Лијам Мекинтајр, Лиза Гилрој и Карл Тарт. Во шоуто ќе бидат Мајк Мекмахан од Solar Opposites и Џо Чендлер од American Dead извршен продуцент на серијата. Претседателот и извршен директор на SEGA Sammy, Харуки Сатоми, SEGA Corp COO и претседателот Шуџи Уцуми и Тору Накахара, исто така, ќе помогнат во извршниот продуцент на шоуто.

“In a hilarious and loving homage to Sega’s 1989 video game series, Golden Axe follows veteran warriors Ax Battler, Tyris Flare and Gilius Thunderhead as they once again battle to save Yuria from the evil giant Death Adder who just won’t seem to stay dead. Fortunately, this time they have the inexperienced and underprepared Hampton Squib on their side.

As far as the characters go, Rhys will voice Gilius Thunderhead, a battle dwarf with “poor hygiene and a chip on his shoulder.” Pudi voices Hampton Squib, “a naive, inexperienced first time adventurer who has dreamt of questing his entire life.

Gilroy plays Tyris Flare, a battle sorceress who is “deadly in a fight and even deadlier with her sharp wit.” McIntyre plays Ax Battler, a barbarian warrior who abides by a code of honor while also having a “sweet golden retriever demeanor.

Официјалната дескрипција на серијата