“Twitch не прави никаков Профит” призна Извршниот Директор на Платформата

Извршниот директор на Twitch, Ден Кленси, призна дека платформата за стриминг во сопственост на Амазон не е никако профитабилна.

Кленси правеше Q&A стрим на Twitch по веста претходно оваа недела дека компанијата отпушта над 500 вработени, што е еднакво на околу 35 отсто од нејзината работна сила…

Ова го имплициравме претходно каде што велиме дека треба да го водиме бизнисот одржливо. Но јас ќе бидам отворен: ние не сме профитабилни во овој момент.

Амазон екстремно го поддржува Twitch и голема работа за одржливоста со текот на времето е да се осигура дека нема да губиме пари“.

Официјален одговор од Dan Clancy, Извршниот Директор на Twitch

Во неговиот мејл кој бил испратен кон персоналот, во која ги детализираше отпуштањата, Кленси изјави дека организацијата „се уште е значително поголема отколку што треба да и се даде големината на нашиот бизнис“.

Тој го повтори ова на својот стрим:

Треба да се погрижиме Twitch да ја има вистинската големина за да можеме да бидеме тука долго време“, рече тој. „Критично е што Twitch е тука не само денес, не само утре, туку 50 години од сега, 100 години од сега. Нашата работа е да го водиме Twitch на начин што може да го обезбеди неговиот просперитет, тој напредува и е тука за вас и вашите заедници што сте ги изградиле, бидејќи мислам дека другите платформи воопшто не се како Twitch.

Сакам да бидам јасен дека сè уште имаме повеќе од доволно ресурси“, рече Кленси. „Ние сè уште сме организација со разумна големина. Сè уште ќе можеме да ги сервисираме вашите потреби. Сè уште ќе можеме да го подобриме производот. Нема да можеме да направиме толку многу колку што би направиле направено претходно, но мислам дека сè уште ќе видиме многу што се случуваат во 24 часа за што ќе бидете многу возбудени


Официјален одговор од Dan Clancy, Извршниот Директор на Twitch

Сепак, останува загрижувачко време за Twitch и неговата стриминг заедница. Платформата се бореше да заработи со текот на годините: на почетокот на минатата година објави дека ќе воведе нови начини за заработка на стримерите и ја ажурираше својата програма за поттикнување реклами, но неодамнешните вести сугерираат дека ова не се покажа како профитабилно.

Во поново време, Twitch се бореше да го задржи зголемувањето на сексуализираните содржини на платформата – нешто што треба да го скрати за рекламни цели, но тие стримери веројатно носат пристоен приход преку високите броеви на претплати.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Golden Axe, класичната аркадна и конзолна игра од SEGA, добива своја ТВ серија на Comedy Central. Новото анимирано шоу ќе има 10 епизоди.

Актерската екипа за Golden Axe ги вклучува Метју Рис, Дени Пуди, Лијам Мекинтајр, Лиза Гилрој и Карл Тарт. Во шоуто ќе бидат Мајк Мекмахан од Solar Opposites и Џо Чендлер од American Dead извршен продуцент на серијата. Претседателот и извршен директор на SEGA Sammy, Харуки Сатоми, SEGA Corp COO и претседателот Шуџи Уцуми и Тору Накахара, исто така, ќе помогнат во извршниот продуцент на шоуто.

“In a hilarious and loving homage to Sega’s 1989 video game series, Golden Axe follows veteran warriors Ax Battler, Tyris Flare and Gilius Thunderhead as they once again battle to save Yuria from the evil giant Death Adder who just won’t seem to stay dead. Fortunately, this time they have the inexperienced and underprepared Hampton Squib on their side.

As far as the characters go, Rhys will voice Gilius Thunderhead, a battle dwarf with “poor hygiene and a chip on his shoulder.” Pudi voices Hampton Squib, “a naive, inexperienced first time adventurer who has dreamt of questing his entire life.

Gilroy plays Tyris Flare, a battle sorceress who is “deadly in a fight and even deadlier with her sharp wit.” McIntyre plays Ax Battler, a barbarian warrior who abides by a code of honor while also having a “sweet golden retriever demeanor.

Официјалната дескрипција на серијата