The Pokémon Company спремааат голема тужба кон Palworld

Palworld е официјално ставен на метата на The Pokémon Company!

Дали сензацијата на мега-гига популарната Palworld е фер пародија на Покемон или е плагијат, каде што ликовите се AI генерирани чудни Фејкомони? Ова е аргументот што ги пали социјалните мрежи од објавувањето на Palworld, и иако се чини дека сите размислуваат за оваа тема. Самата Покемон компанија одржа достоинствен молк… До сега…

Во изјавата што можете да ја прочитате на нејзината официјална корпоративна веб-страница и на јапонски и на англиски, The Pokémon Company се осврна на „Игри на други компании“ на начин што јасно се однесува на Palworld. Еве ја изјавата во целост.

Добивме многу прашања во врска со играта на друга компанија објавена во јануари 2024 година. Не дадовме никаква дозвола за користење на интелектуалната сопственост или средствата на Покемон во таа игра. Имаме намера да истражиме и да преземеме соодветни мерки за да се справиме со какви било дејствија што ги нарушуваат интелектуалните правата на сопственост поврзани со Покемоните. Ќе продолжиме да го негуваме секој Покемон и неговиот свет, и ќе работиме на спојување на светот преку Покемон во иднина.

Изјава од The Pokémon Company

Ставот во основа гласи: „Ќе ги разгледаме долго и напорно сите работи што сте ги правеле под оваа карпа и ако не ни се допаѓа, ќе ве скршиме!!!!“, што сигурно е чудно е да се следи: „Ќе продолжиме да го негуваме секој Покемон и неговиот свет“. Она што во суштина е правна закана што се свртува кон татковското ветување е исто толку застрашувачка спротивставеност како, да речеме, давање пиштоли на Покемон.

МАРКЕТИНГ

Тагови:

Спорели на:

About The Author

Golden Axe, класичната аркадна и конзолна игра од SEGA, добива своја ТВ серија на Comedy Central. Новото анимирано шоу ќе има 10 епизоди.

Актерската екипа за Golden Axe ги вклучува Метју Рис, Дени Пуди, Лијам Мекинтајр, Лиза Гилрој и Карл Тарт. Во шоуто ќе бидат Мајк Мекмахан од Solar Opposites и Џо Чендлер од American Dead извршен продуцент на серијата. Претседателот и извршен директор на SEGA Sammy, Харуки Сатоми, SEGA Corp COO и претседателот Шуџи Уцуми и Тору Накахара, исто така, ќе помогнат во извршниот продуцент на шоуто.

“In a hilarious and loving homage to Sega’s 1989 video game series, Golden Axe follows veteran warriors Ax Battler, Tyris Flare and Gilius Thunderhead as they once again battle to save Yuria from the evil giant Death Adder who just won’t seem to stay dead. Fortunately, this time they have the inexperienced and underprepared Hampton Squib on their side.

As far as the characters go, Rhys will voice Gilius Thunderhead, a battle dwarf with “poor hygiene and a chip on his shoulder.” Pudi voices Hampton Squib, “a naive, inexperienced first time adventurer who has dreamt of questing his entire life.

Gilroy plays Tyris Flare, a battle sorceress who is “deadly in a fight and even deadlier with her sharp wit.” McIntyre plays Ax Battler, a barbarian warrior who abides by a code of honor while also having a “sweet golden retriever demeanor.

Официјалната дескрипција на серијата