Познатиот Стрип Серијал “Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin” ќе биде Адаптиран во Игра

Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin, прославениот графички роман од 2020 година кој прикажа многу потемна слика за желките, добива адаптација во видео игра. Веста за адаптацијата на видео играта на оваа приказна за TMNT беше споделена оваа недела преку Polygon кои разговараа со Paramount кој ги поседува правата на овие видови на TMNT проекти. Деталите за тоа кога играта ќе биде објавена и студиото што работи на неа засега не се познати.

Doug Rosen, Senior Vice President за игри и нови медиуми во Paramount Global, ги потврди намерите на Polygon да се објави ваква игра, како и првите детали за тоа како ќе изгледа таа игра. Додека минатите игри на TMNT како Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge се малку поживописни и разиграни, оваа адаптација, како и приказната што ја добива, треба да биде малку помрачна. Наменета е да биде игра во трето лице фокусирана првенствено на еден член на Нинџа желките, а Rosen дури ја спореди со нешто како God of War и God of War Ragnarok. Доколку се прашувате зошто играта да биде фокусирана на една од Желките, нема да ви направиме спојлер треба да го прочитате Романот. Навистина вреди да се чита!

Rosen сугерираше дека ќе може да се играат и други ликови, но тоа ќе се случи преку флешбекови додека играта во голема мера ќе се фокусира на еден од желките. Тој единствен лик на кој се фокусира играта е мистерија ако никогаш не сте го прочитале стрипот, но ако го имате, ќе знаете кој е ликот што може да се игра. Тоа целосно нема да го расипеме, но она што можеме да го понудиме е преглед на изворниот материјал за да дадеме идеја за тоа каква приказна ќе се приспособи оваа игра.

“Who is the Last Ronin? In a future, battle-ravaged New York City, a lone surviving Turtle embarks on a seemingly hopeless mission seeking justice for the family he lost. From legendary TMNT co-creators Kevin Eastman and Peter Laird, get ready for the final story of the Teenage Mutant Ninja Turtles three decades in the making! What terrible events destroyed his family and left New York a crumbling, post-apocalyptic nightmare? All will be revealed in this climactic Turtle tale that sees longtime friends becoming enemies and new allies emerging in the most unexpected places. Can the surviving Turtle triumph?”

Мал преглед на Приказната од Стриповите

МАРКЕТИНГ

About The Author

Според новиот извештај на Dealabs, доверливиот протекувач billbil-kun тврди дека God of War Ragnarök наскоро ќе добие најава за PC.

Извештајот проценува дека верзијата за компјутер ќе биде „објавена некаде во мај 2024 година“, лабаво преведена. Се додава дека најавата би можела да пристигне за време на новата изложба на PlayStation, која, исто така, веројатно доаѓа овој месец.

Dealabs, исто така, споменува дека не може да го потврди датумот на објавување за PC верзијата на God of War Ragnarök, иако го истакнува датумот на лансирање на оригиналот во 2022 година.

God of War Ragnarök е еден од најценетите ексклузивни наслови на PlayStation. Сепак, PlayStation ќе ја објави Ghost of Tsushima Director’s Cut за ПЦ следната недела на 16 мај. Значи, постои преседан за слични планови.

И покрај некои измешани чувства за PSN, новата верзија за компјутер на Ghost of Tsushima изненадувачки ќе ги вклучи и трофеите на PlayStation и преклопот. Не е јасно дали овие карактеристики на компјутер ќе се прошират на наслов како God of War Ragnarök.

Billbil-kun успешно објави различни вести од индустријата и други неизбежни најави. Ова ги вклучува тврдењата за Death Stranding 2 од јануари 2024 година. Набргу потоа, Death Stranding 2 доби нов трејлер за приказната.

Значи, многу е веројатно дека доаѓа најавата за God of War Ragnarök. Сепак, ништо не е потврдено, а PlayStation се уште официјално не се закачи или откри ништо.