Lord Of The Rings: Gollum излегува еден ден пред Rings of Power

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

The Lord of the Rings: Gollum излегува на 1ви септември, објави девелоперот на играта Daedalic. Играта тој ден излегува на PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S и [PC, а верзијата на Nintendo Switch доаѓа подоцна во 2022 година.

Датумот на објавување на 1 септември е само еден ден пред ТВ-шоуто LOTR: Rings of Power на Amazon Prime. Датата 2ри септември е исто така денот на смртта на J.R.R. Tolkien.

Gollum е “story-driven stealth-focused adventure game”, базирана на ликот од J.R.R. Tolkien. Оваа игра е специјално поставена за време на првите поглавја од Fellowship of the Ring, откако Голум го губи прстенот од Билбо.

“Gollum decides to leave the Misty Mountains and embark on a perilous journey that leads him from the dungeons of Barad-dûr to the realm of the Wood-elves in Mirkwood,” reads a line from the game’s description. “In order to survive the dangers of his journey through Middle-earth, Gollum has to sneak and climb and use all his cunning.”

Во играта ќе има механика наречена „split personality“, бидејќи Голум мора да се бори со сопствениот ум што отскокнува помеѓу Gollum и Smeagol. И нормално девелоперите од Daedalic изјавуваа дека во играта ќе се појават многу позанати карактери од филмовите и книгите.

МАРКЕТИНГ

Тагови:

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

It’s Game Boy Morbin’ Time! Во новото видео, YouTube-рот Wulff Den го стави Morbius на Game Boy Color „поради некоја причина“, со долг и досаден процес кој сепак можеби беше попријатен од реалното гледање на “најдобриот филм” Morbius. Ако ова ви звучи познато, можеби се сеќавате кога истиот YouTube-р го стави Tenet на Nolan на Game Boy Advance, иако тоа време беше инспириран од нешто специфично: инсистирањето на режисерот на Tenet да се гледа на „најголемиот можен екран. „ и покрај тоа што беше пуштен во почетокот на пандемијата, кога повеќето гледачи на филмови не беа подготвени да одат во кината.

Додека тој пат, Wulff Den се пошегува дека го ставиле филмот на Game Boy „за инает“, овој пат YouTube-рот признава дека го направиле Морбиус само „поради некоја причина“.

Со Tenet, Wulff Den го распореди преку пет GBA касети, од кои секоја содржи околу половина час видео со 6 фрејмови во секунда со резолуција од 192×128. Иако Morbius не е ни приближно долг како Tenet, дополнителната компресија потребна за филмот да се вклопи во касетите Game Boy Color од 4 MB значеше дека Morbius зеде 36 касети. Бидејќи тоа се многу празни касети, и никој нема да го гледа филмот на овој начин, тој направи само 3 од 36-те кертриџи.

“The original plan was to put Dune on a Game Boy Color cartridge, becasue the director of that film said some similarly-dumb stuff about wanting people to go to the theater to see his film on as big a screen as possible.”

Bob Wulff

И по Dune, што е следното најдобро нешто? Морбиус, се разбира!