Колекторс едицијата на The Gollum ќе се вика “My Precious Edition”

Девелоперите од Daedalic Entertainment и издавачот NACON ги открија системските барања и бонусите за колекционерското издание за Lord of the Rings: Gollum. Интересен е фактот дека ја нарекуваат верзијата што чини 10$ поскапа „Precious Edition“, а потоа вклучува пакет Sindarin VO (се отвора во нов таб) што го заменува говорот некои Elf NPC’s со автентичниот Sindarin, елф-јазикот смислен од Толкин.

Еве го остатокот од она што го добивате во Precious Edition, заедно со Lord of the Rings: Gollum и шест емоции ако однапред го нарачате ова или стандардното нескапоцено издание за плебс.

 • Exclusive Concept Art: Over 100 original sketches and development secrets
 • Lore Compendium: Learn more about the untold history of Middle-earth
 • Original Soundtrack: Epic orchestral 17-track album
 • Sindarin VO Expansion: Additional voice-acting in the Elvish tongue of Sindarin, done by professionals and made for Middle-earth die-hard fans who want to immerse themselves even more while exploring the world of Tolkien

Сепак, дури и јас не сум сигурен колку е голема публиката за игра за најмалку квалификуваниот свет на Middle-Earth. Дали луѓето навистина се редат за игра за лигав чудак што јаде риба? И колку од тие луѓе имаат 3080 и 32 GB RAM? Затоа што тоа е она што ќе ви треба за да ги видите бледите гради на Голум на тост на 1440 стр. со трасирање зраци.

The Lord of the Rings: Gollum minimum system requirements  

 • Requires a 64-bit processor and operating system
 • OS: Windows 10/11
 • Processor: Intel i7-4770 AMD Ryzen 5 1600
 • Memory: 16 GB RAM
 • Graphics: GTX 1080/RTX 2060
 • DirectX: Version 11
 • Storage: 45 GB available space
 • Additional Notes: at Medium preset and 1080p, Ray Tracing off
 • Requires a 64-bit processor and operating system
 • OS: Windows 10/11
 • Processor: Intel i3-6100 AMD Ryzen 5 2600
 • Memory: 32 GB RAM
 • Graphics: RTX 3080 (with DLSS Quality)
 • DirectX: Version 12
 • Storage: 45 GB available space
 • Additional Notes: at High preset and 1440p, Ray Tracing on

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

 • Horizon Forbidden West for PS5
 • Burning Shores DLC for PS5
 • Digital soundtrack
 • Digital art book
 • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
 • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
 • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.