PlayStation со нов рекорд од 20 милиони PS5 уреди продадени ширум светот

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

PlayStation 5 сега надмина 20 милиони продадени единици ширум светот и Sony вети дека значително ќе ги зголеми напорите за производство во следните шест месеци.

Извршната директорка на Sony, Veronica Rogers, изјави за gamesindustry.biz дека компанијата „планира значително зголемување на производството на PS5 оваа година“ и „работа бескрајно за да се осигура дека PlayStation 5 е достапен за сите што сакаат“.

Како што забележа индустрискиот аналитичар Daniel Ahmad на Твитер (подолу), PS5 достигна 20 милиони единици за една година, шест месеци и 22 дена (вкупно 568 дена) што значи дека е малку зад рекордот на PS4 за постигнување 20 милиони единици во една година, три месеци и 14 дена (вкупно 471 ден).

Како што беше речено, PS5 наиде на значителни проблеми со производството поради недостиг на компоненти што ја погодија индустријата за видео игри и пошироко, принудувајќи го Sony да ја преиспита својата прогноза за продажба за годината во февруари. Компанијата во своите најнови резултати за финансиска заработка објави дека 19,3 милиони PS5 биле продадени до крајот на финансиската 2021 година, што значи дека конзолата не ја достигнала оригиналната цел за продажба за 3,3 милиони единици. Нејзината цел за оваа финансиска година, сепак, што значи од април 2022 до март 2023 година, е да продаде амбициозни 18 милиони единици, врзувајќи се со денешните коментари на Роџерс за значително зголемување на производството.

Главниот финансиски директор на Sony, Hiroki Totoki, претходно овој месец изјави дека оваа бројка се заснова на „тековната видливост на набавките на делови“, сепак, што значи дека компанијата сè уште очекува недостигот на компоненти да биде проблем во текот на следната година.

МАРКЕТИНГ

Тагови:

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

It’s Game Boy Morbin’ Time! Во новото видео, YouTube-рот Wulff Den го стави Morbius на Game Boy Color „поради некоја причина“, со долг и досаден процес кој сепак можеби беше попријатен од реалното гледање на “најдобриот филм” Morbius. Ако ова ви звучи познато, можеби се сеќавате кога истиот YouTube-р го стави Tenet на Nolan на Game Boy Advance, иако тоа време беше инспириран од нешто специфично: инсистирањето на режисерот на Tenet да се гледа на „најголемиот можен екран. „ и покрај тоа што беше пуштен во почетокот на пандемијата, кога повеќето гледачи на филмови не беа подготвени да одат во кината.

Додека тој пат, Wulff Den се пошегува дека го ставиле филмот на Game Boy „за инает“, овој пат YouTube-рот признава дека го направиле Морбиус само „поради некоја причина“.

Со Tenet, Wulff Den го распореди преку пет GBA касети, од кои секоја содржи околу половина час видео со 6 фрејмови во секунда со резолуција од 192×128. Иако Morbius не е ни приближно долг како Tenet, дополнителната компресија потребна за филмот да се вклопи во касетите Game Boy Color од 4 MB значеше дека Morbius зеде 36 касети. Бидејќи тоа се многу празни касети, и никој нема да го гледа филмот на овој начин, тој направи само 3 од 36-те кертриџи.

“The original plan was to put Dune on a Game Boy Color cartridge, becasue the director of that film said some similarly-dumb stuff about wanting people to go to the theater to see his film on as big a screen as possible.”

Bob Wulff

И по Dune, што е следното најдобро нешто? Морбиус, се разбира!